📢 20% KORTING OP UW PROEFBOX + GRATIS LEVERING 🚚 ! KLIK HIER 

Home > Blog > Hondenleven > Hoe zorg ik voor mijn hond in de winter ?

Hoe zorg ik voor mijn hond in de winter ?

De winter komt eraan, dit betekent dat de temperatuur zal dalen.

Hoe draag ik zorg voor mijn hond tijdens de koude wintermaanden?

De winter komt eraan, en er zal dus een temperatuurdaling volgen. Als het koudeseizoen synoniem staat voor lange wandelingen in de sneeuw, en gezellige avonden bij de open haard, staat het ook synoniem voor een risicovolle periode voor je beste vriend. Ondanks zijn warme vacht, die in de winter de neiging heeft om dikker te worden, zijn honden inderdaad erg gevoelig voor lage temperaturen en kleine winterongemakken. Het is dus aan jou om bijzonder waakzaam te zijn, door eenvoudige maar effectieve stappen te ondernemen waardoor je viervoeter de winter zonder problemen kan doorbrengen.

Een winterjas voor honden kopen, hun hok inrichten, rijkere maaltijden bereiden, alles ligt in jouw handen!

Pas op voor onderkoeling en irritaties!

De lichaamstemperatuur van een hond bedraagt 38 graden, en zelfs de kleinste daling van 0,5 graden zorgt ervoor dat hij onderkoeld kan raken. Het is daarom erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je hond het nooit te koud heeft. Dus alles wat knippen, scheren of haar vastbinden is, kan je best vergeten tijdens de winter. Net als het badje voordat jullie samen iets leuks doen.

Als je huisdier graag in het water springt, of in de plassen rolt, zorg er dan voor dat je te allen tijde een handdoek in de buurt houdt om je hond onmiddellijk erna af te kunnen drogen. Twijfel er niet aan de rit te onderbreken als het te nat is, en huiswaarts te keren.

Als je hond vaak buiten in een hok zit, dan is het misschien een goede beslissing om zijn leefgebied tijdens de winterperiode te veranderen. Je kan ervoor kiezen om je hond in huis te verwelkomen, of om zijn hok voor de winter te optimaliseren door isolatie toe te voegen en het comfortabeler te maken.

Onze viervoeters houden ervan om te krabben, maar in de winter wordt er dikwijls zout gestrooid (of andere producten) om het ijs op de wegen tegen te gaan. Deze producten kunnen slecht zijn voor de voetkussentjes van je hond en vervolgens gaan irriteren.

Hoe kan je je hond het best tegen de winter beschermen?

We zeggen het vaak, maar alles start met voeding. Je hond heeft namelijk alle noodzakelijke vitamines en voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Ookal belooft de winkel je misschien droogvoer van hoge kwaliteit, toch kan het beter zijn om verse voeding te geven aan je beste vriend. Dit in de vorm van verse maaltijden die volledig in zijn voedingsbehoeften voorzien, je hond heeft ze nodig in de winter.

Versterk het immuunsysteem van je hond (lier) om hem zo op allerlei kleine virale aanvallen voor te bereiden, deze zijn immers talrijker in de winter.

Is je hond vatbaar voor koude kiekjes? Heb je een kleiner hondje? Wij hebben de perfecte oplossing voor jou: investeer in een winterjas voor je hond! Speciaal ontworpen voor onze viervoeters, beschermt deze kleding je huisdier tegen de kou en laat het je zo van lange wandelingen genieten!

En jij? Hoe help jij je hond om effectief de kou te bestrijden? We wachten op jouw advies in de reacties!

Votre navigateur est obsolète!

Mettez à jour votre navigateur pour afficher correctement ce site Web. Download Google Chrome

×