📢 20% KORTING OP UW PROEFBOX + GRATIS LEVERING 🚚 ! KLIK HIER 

Home > Blog > Hondenleven > 10 rassen van kleine appartementshonden

10 rassen van kleine appartementshonden

Je staat voor een groot dilemma: je droomt ervan om een hond te adopteren, maar helaas woon je in een appartement. Volgens jou twee onverenigbare feiten, dus je bent bereid om het verwelkomen van een nieuwe viervoeter op te geven. Geen paniek! Er bestaan kleine hondenrassen die heel graag in een appartement leven. Kortharige rassen, langharige rassen, en zelfs rassen die amper blaffen. We presenteren jou de 10 schattigste kleine hondenrassen, ideaal voor het leven in een appartement!

Jouw enigste missie? Zorg voor voldoende lichaamsbeweging en een voedingspatroon geschikt voor hun kleine gestalte. Idealiter voorzie je een dieet met regelmatige rantsoenen!

De Chihuahua

Het kleinste hondenras ter wereld! Maar zijn kleine gestalte is omgekeerd evenredig met zijn sterke temperament. Deze hond heeft weinig lichaamsbeweging nodig en leert snel zijn behoeftes te doen in een kattenbak (lier l’article sur les crottes).

De Jack Russel

Deze mini-terriër is erg aanhankelijk. Ondanks zijn kleine gestalte heeft hij enorm veel behoefte aan inspanningen … en graven. Gelukkig volstaat het park bij jou in de buurt voor dagelijkse uitstapjes!

De Poedel

Deze kleine, langharige honden staan bekend voor hun speelse en knuffelbare temperament. Opgelet: ze hebben regelmatige verzorging (lien sur les poils) en veel aandacht nodig!

De Bichon

Deze kleine honden met lange of gefriseerde haren lijkt sterk op de poedel, is sociaal en speels, maar verdraagt eenzaamheid moeilijk. Adopteer hem enkel wanneer je veel van thuis uit kan werken!

De Yorkshire

De Yorkshire is sociaal en erg intelligent, en vertoont vaak een sterk karakter! Dit kleien hondenras staat bekend om zijn dynamiek en geblaf. Hij verdient een baasje dat dagelijks tijd voor hem maakt!

De Cavalier King Charles

Schattig en zacht. De Cavalier King Charles wordt gewaardeerd om zijn zeer zachte vacht (lier l’article). Daarnaast zijn het honden die weinig blaffen! Ideaal wanneer je van rust houdt.

De Cocker

Deze levensgenieter is klein genoeg om in een appartement te leven, maar heeft dagelijks lichaamsbeweging nodig. Door zijn aanhankelijke en loyale aard is hij de ideale metgezel voor een gezien met kleine kinderen.

De Mopshond

De Mopshond is, ook bekend als de Mops, een kleine hond afkomstig uit China. Hij is gemakkelijk in de omgang, erg aanhankelijk, en kan zeer goed overweg met kleine kinderen en andere dieren.

De Teckel

De Teckel is intelligent en vastberaden, en voelt zich van nature aangetrokken tot kinderen. Hij is echter dominant en enthousiast, waardoor hij een goede training nodig heeft om de huishoudregels te leren respecteren. Aarzel niet om de hulp van een hondentrainer in te schakelen!

De Dwergkees

Deze kleine hond uit Duitsland is sinds het begin van de 20ste eeuw erg populair. Hij is uitermate geschikt om in een appartement te wonen, is loyaal en sociaal.

Et vous ? Quelle est votre race de petit chien préférée ? Et avez-vous adopté un chien en appartement ? Venez partager votre expérience en commentaires !

Votre navigateur est obsolète!

Mettez à jour votre navigateur pour afficher correctement ce site Web. Download Google Chrome

×